Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan od 18. do 24. septembra

Novosadski sajam je dobio dozvolu Kriznog štaba za organizaciju priredbi. Tako će, od 18. do 24. septembra biti održan 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, 53. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

Iz Kriznog štaba su istakli da je neophodno primeniti sve protokole, poput onih na nedavno održanom Exit festivalu.To znači da će uslovi za izlagače i posetioce biti digitalni zeleni sertifikat odnosno potvrda o vakcinaciji ili preležanoj infekciji Kovid-19, negativan brzi antigenski ili PCR test.

Međunarodni poljoprivredni sajam je ključni događaj u oblasti agrobiznisa u ovom delu Evrope i mesto na kojem Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i sve relevantne pokrajinske i gradske institucije predstavljaju subvencije za poljoprivrednu proizvodnju, a izlagači najnovija dostignuća u agraru, proizvode i iskustva, poručuju iz Novosadskog sajma.

Pored brojnih domaćih izlagača, dolazak su najavile i firme iz Češke koja je zemlja partner, Italije, Španije, Belorusije, Poljske, Holandije, Turske… i zemalja u okruženju.

izvor mojnovisad

Leave a Reply