Otvoren 12. festival vina Interfest u Novom Sadu

Međunarodni festival vina Interfest, koji se ove godine održava po 12. put, otvoren je večeras u Novom Sadu, a gradonačelnik tog grada Miloš Vučević poručio je da je to manifestacija koja značajno proširuje turističku ponudu Novog Sada.

Vučević je rekao da je zadovoljan što u Novom Sadu svoj proizvode predstavljaju vinari devet zemalja i što je Interfest posato prepoznatljiva manifestacija us vetu vinarstva.

143465821193_8

\”Imali smo Zmajeve dečije igre, Sterijno pozorje, sada imamo Interfest pa slede Međunarodni sajam mladih, pa Exit, pa Festivl uličnih svirača i sve su to manifestacija zbog kojih se Novi Sad nalazi na mnogim evropskim mapama kao destinacija koju treba postetiti\”, rekao je Vučević na otvaranju.

Direktorica Interfesta Nataša Budisavljević rekla je da na ovogodišnjem festivalu vina nastupa više od 70 vinarija iz zemalja regiona – Slovenije, Hrvatske, Crne Gore , Mađarske i Makedonije, a da zahvaljujući uvoznicima, posetioni na centralnom gradskom trgu – Trgu slobode, imaju priliku da probaju i španska, francuska, porugalska i austrijsak vina.

Festival vina u Novom Sadu traje do 20 juna, a radno vreme festivala je od 19 do 23.30 sati.

Leave a Reply