Bogosavljević:Nema govora o prodaji zemlje strancima.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine  Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je danas sa predsednikom opštine Apatin Živoradom Smiljanićem i predstavnicima poljoprivrednih udruženja, preduzeća i poljoprivrednih proizvođača iz Apatina i poručila da nema govora o prodaji zemlje strancima.

205106

Bogosavljević Bošković je nakon sastanka izjavila da je razgovor bio vrlo otvoren i konstruktivan i da je jedna od današnjih tema bila i izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.

“Predstavnici poljoprivrednih udruženja izneli su svoje predloge i mi ćemo ta rešenja razmotriti. Njihov predlog je da se državno poljoprivredno zemljište izdaje u dva kruga. Sve ideje temeljno ćemo razmotriti. Sve što je u skladu sa Zakonom i ne ruši zakonska rešenja nema razloga da i ne bude usvojeno“, istakla je Bogosavljević Bošković.

Razgovarali smo i o Pravilniku kojim se proglašava lovostaj na pojedine vrste životinja, konkretno o grlicama, a razgovarali smo o tome kako je došlo do nesporazuma i o mogućem rešenju, dodala je Bogosavljević Bošković, a saopštilo je  Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

U razgovoru sa samim poljoprivrednicima i predstavnicima lovačkih udruženja najbolje dođemo do konkretnih predloga za rešavanje problema na terenu, rekla je ministarka.

Odgovarajaći na pitanja novinara, Bogosavljević Bošković je rekla da su uslovi izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta isti za sve, za sva pravna i fizička lica, kao i da se pri izradi radne verzije Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu, Ministarstvo konsultuje sa poljoprivrednim udruženjima na terenu i da se ništa ne radi mimo interesa srpskog poljoprivrednika.

Ministarka je naglasila da nema ni govora o prodaji poljoprivrednog zemljišta strancima, kao i da će biti održana javna rasprava Zakona o poljoprivrednom zemljištu gde će svi zainteresovani moći da učestvuju.

Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić izrazio je zadovoljstvo zbog posete ministra i njenih saradnika Apatinu kao i na konkretnim odgovorima na pitanja koja su imali poljoprivrednici, među kojima je bilo lovaca, pčelara i poljoprivrednih proizvođača.

Nakon radnog sastanka u opštini, ministar Bogosavljević Bošković obišla je i Fabriku vode u Apatinu.

Leave a Reply