Savetovanje poljoprivrednika u Kaću

Poljoprivredna stručna služba Novi Sad je uspešno organizovala Poljoprivredno Savetovanje koje se održalo u Kaću, 7.5.2024. godine. Ovo važno dešavanje okupilo je širok spektar poljoprivrednih proizvođača, stručnjaka i predstavnika relevantnih institucija. Dobrodošlicu i uvodnu reč, svim prisutnima je dao Vladimir Mihić direktor PSS Novi Sad i Aleksandrom Panovskim podsekretarom Pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, sa ciljem razmene znanja, iskustava i novih trendova u poljoprivredi.

Savetovanje je bilo prilika da se poljoprivredni proizvođači upoznaju sa najnovijim dostignućima u oblasti poljoprivredne tehnologije, kao i sa najefikasnijim metodama i praksama u proizvodnji. Poseban fokus bio je stavljen na strnim žitima i upotrebi herbicida.

PSS Novi Sad sa ostalim stručnjacima su održali savetovanje za unapređenje prinosa i kvaliteta proizvoda i upotrebi pesticida. Pored toga, poljoprivredni proizvođači su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim sortama semena i preparatima za zaštitu useva, kao i da razmene iskustva sa kolegama iz struke.

Veliko hvala svim učesnicima, predavačima i partnerima koji su doprineli uspehu ovog događaja. Poljoprivredna stručna služba Novi Sad nastavlja sa svojom misijom podrške i unapređenja poljoprivredne proizvodnje u regionu i radujemo se budućim sličnim inicijativama.

Za sve dodatne informacije, pratite našu veb stranicu i društvene mreže.

Leave a Reply