Miroslav Miškovic – Ciljevi Delte

 

DSC_9271

Оснивач и директор “Делта Холдинга” прославио је јубилеј у истом дану када се износе завршне речи пред Специјалним судом где му се суди за малверзације с путарским предузећима.

Мишковић је, на свечаности, најавио изградњу Делта планета, хотела Интерконтинентал и нове пословне зграде између хотела Хајат и Краун плаза, чији је власник такође та компанија.

Истакао је да то значи да ће његова компанија у овој и наредној години покренути грађевинску индустрију са та четири пројекта који ће донети 8.000 нових радних места.

01V_Proslava_25_godina (1)

Мишковић, који се обратио присутнима у хотелу Краун плаза, рекао је да је његова компанија са 2,4 милијарде евра, највећи појединачни инвеститор у Србији, и нагласио да у БДП-у Србије учествује са скоро 10 одсто, као и да од свих прихода 80 одсто долази из компанија које је Делта сама створила и развила.

“Стварали смо, развијали, нешто смо и продали”, навео је он додајући да компанија има 25.000 људи од чега 10.000 младих.

Мишковић је нагласио да ће се Делта у будућности окренути аграру као најважнијој привредној делатности и истакао да је у пољопривреду инвестирала до сада 250 милиона евра.
Према његовим речима, Делта ће у наредном периоду акценат ставити и на стипендирање ученика пољопривредних школа.

Мишковић је подсетио да је компанија настала 4. фебруара 1991. у Хотелу Славија, а држави је на име пореза у последњих 10 година платила више од две милијарде евра.

Тврди да је Делта организовала више од 3.000 акција у којима је помоћ пружена за 600.000 грађана Србије.

На прослави се обратио и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који се захвалио Мишковићу за сву помоћ и на учествовању у градњи храма у Црној Гори, те најавио да ће му за заслуге доделити орден.

Данашњој свечаности присуствовало је око 500 гостију, међу којима и градоначелник Београда Синиша Мали, градоначелник Љубљане Драган Јанковић, као и други представници политичког живота и дипломатског кора.

izvor RTS

Leave a Reply