Dok Ministarka obilazi Botaničke Bašte Malinari prete: Blokiramo puteve

Dok Ministarka obilazi Botaničke Bašte,  Malinari prete: Blokiramo puteve

Da li uopste postoji antimonopolska komisija ?????

eko-malinari

Predsednik Asocijacije “Malinari Srbije” Dobrivoje Radović je rekao Tanjugu da dogovor malinara o ceni “crvenog zlata” za 2015. godinu sa predstavnicima resornih ministarstava i otkupljivača nije postignut, pa će proizvođači biti prinuđeni da preduzmu radikalne mere.

“U Mačvansko-kolubarskom okrugu malina se plaća od 250 do 270 dinara, a nama je ponuđeno 170 što nećemo prihvatiti”, rekao je Radović.

Stav malinara i Asocijacije je da cena maline bude jedinstvena na nivou cele zemlje, a država treba da se zapita zašto taj proizvod u različitim krajevima Srbije ima drugaciju cenu, dodao je on. 20806163745554c7e6de497503869157_w640

Radović smatra da izvoznički lobi ima uticaj na ministarstvo poljoprivrede i trgovine zbog čega ne zauzima stav da reši ovaj gorući problem ivanjičkih i ariljskih malinara.

“Vlada treba da sagleda sveukupnu situaciju proizvođača i reši problem cene maline. Ukoliko se to ne desi blokiraćemo pruge, puteve i pristupne saobraćajnica do skladišnih centara “crvenog zlata“, zakljucio je Radović.

 

Leave a Reply