Сусрет директора за агробизнис ЕBRD и министра пољопривреде

03. јуна 2015. године, одржан је састанак министра пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежане Богосављевић Бошковић и директора за агробизнис Европске банке за обнову и развој г-дина Жил Мететала. Састанку су данас присуствовали и представници Асоцијације произвођача „Аксереал“ из Француске, која започиње своје пословање у Србији у области ратарства.

На састанку су представљена текућа улагања Европске банке за обнову и развој у сектору агробизниса у Србији, као и преглед резултата пројеката, које ова институција реализује са Министарством пољопривреде и заштите животне средине. Као један од скоријих позитивних резултата ове сарадње наглашено је успостављање система преджетвеног финансирања у Србији, као и планови за будуће активности у оквиру овог пројекта.

Представници Европске банке за обнову и развој и Министарства, током састанка, посебно су нагласили потребу за наставком осталих успешно започетих пројеката, пре свега у области успостављања географске ознаке и ознаке порекла пољопривредно-прехрамбених производа, као и у области унапређења квалитета меса. Овом приликом иницирана је и будућа сарадња Европске банке за обнову и развој, Асоцијације „Аксереал“ и Министарства у области задругарства.